Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

grać rankedy czy nie

michalkozak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czec od pewnego czasu gram rankedy ale teraz zauwazylem ze moj team to przyłowiowe nooby a przeciwnicy do same koxy a wiec przegralem 5 rankedów z rzędu 

i czy jest jakis champ którym łatwo carrowac podobno akali i sona to chamy którymi mozna wycarrowac

Opublikowano

Sona champ do carrowania?xD Skoro ci sie podoba akali to graj nia na okrągło, wymasteruj ją że tak powiem i powinno ci iść lepiej

sygnae.jpg

Opublikowano

Sona? Żal? Chyba w brązie :D

Po pierwsze jak chcesz carrować gry to jungler, ew. MID. 

Junglerem masz dostęp do każdego lane, możesz babysittować nawet 2 lane naraz. 

MID jak się odpowiednio nafeeduje to może gankować oba lane.

Jungler, Kha:

+bardzo mocny w mid/late

+dobre ganki

+łatwa jungla

+łatwo się nim carruję

-z buildem full AD jest dość miękki

-raczej słabszy w early

MID, Yasuo:

+dobry push w mid game

+bardzo duże dmg w late, duże w early

+łatwa farma

+dobre ganki

+milnion dashy

+OP wall, OP shield, 

+podrzucenie, OP ULTi do TF

+kryty x2

+niepokonany 1v1

-bardzo często banowany

-jeśli nafeedujesz w early to możesz mieć problemy

-wymaga pewnych umiejętności

916741414680034286162.png

Opublikowano

Niema czegoś takiego że "mój team to nooby więc nie potrafie wyjść"... Skoro nie potrafisz wyjść z danej ligi to oznacza to że na nią zasługujesz. Tyle w temacie. Chcesz z niego wyjść? Szlifuj skilla a zobaczysz że nawet z noob teamem da sie wygrać ;)

sygnae.jpg

Opublikowano

Niema czegoś takiego że "mój team to nooby więc nie potrafie wyjść"... Skoro nie potrafisz wyjść z danej ligi to oznacza to że na nią zasługujesz. Tyle w temacie. Chcesz z niego wyjść? Szlifuj skilla a zobaczysz że nawet z noob teamem da sie wygrać ;)

Weź mnie nie wkurwiaj nawet, bo jak widzę jak ktoś takie głupoty pisze to mnie skręca.

@top

Nie każdą grę da się wygrać, do carrowania graj postaciami które mają w chuj dmg najlepiej AoE i mogą rozjebać większość na lane coś typu Riven, Yasuo. Powodzenia.

Opublikowano

Prosze cię, znając życie siedzi w brazie, silverze albo goldzie. Powiedz mi że z tego ciężko wyjść xD Noob team da sie ogarnąć, a jak nie potrafisz to znaczy ze rejdzujesz na kazdym meczu/nie ogarniasz etc. i wychodzisz jedna dywizje na miesiac xD Oczywiście nie każdą gre da sie wygrać ale większość, a to już wystarczy żeby pnąć sie do góry

sygnae.jpg

Opublikowano

zesraj sie nie daj sie :D przez noobow sam duzo meczow przegralem i nie pierdol glupot. prosze cie

co do tematu to sona jest suppem i nia nie wycarrujesz gry ;D najlepiej grac na midzie bo mozesz latwo zchodzic na bot i topa i pomagac :)

yasuo jest dosc czesto banowany ale nie wiem jak tam w slabszych ligach. jest on dosc latwy do ogarniecia i potrafi zrobic rozpierdol polcam :D

Age is just a number :)

Opublikowano

Ja ci polecam katarine.

Skoro przez 5 gier u ciebie były same nooby a u przeciwników koxy to jest tylko jedno logiczne wyjaśnienie.

Riot wylosował jako gracza któremu będą utrudniać gry by spadł do brązu.

Napisz do supportu żeby się od ciebie odczepili. Napisz że dobrze grasz grasz. Ja tak zrobiłem i w tydzień o lige przeskoczyłem.

Sygnatura

Opublikowano

Ostatnio grałem kolegi kontem i na 30 gier przegrałem może 4 (zacząłem w silver V, aktualnie silver II 50pkt) także nie pierdolcie, że się nie da. Jedynie jedną grę przegrałem tak poważnie, że na prawdę enemy byli tak sfeedowani, a mój team (trafiłem 4 słabszych graczy) nic nie potrafił zrobić, więc sam jako Vi też nie wiele mogłem, raz przegrałem, przez mój błąd, a 2x gra była wyrównana, zadecydowały nieznaczne błędy. Tak więc jak ktoś umie i chce to nic prostszego tylko carrować team :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja ci polecam katarine.

Skoro przez 5 gier u ciebie były same nooby a u przeciwników koxy to jest tylko jedno logiczne wyjaśnienie.

Riot wylosował jako gracza któremu będą utrudniać gry by spadł do brązu.

Napisz do supportu żeby się od ciebie odczepili. Napisz że dobrze grasz grasz. Ja tak zrobiłem i w tydzień o lige przeskoczyłem.

ja tez bylem w bronzie i napisalem do riotu i sami mi podniesli lige do diamentu! :)

topic:

kata tez moze byc dobra pod carrowanie jak i akali 

Opublikowano

Mentalność polaczków xD Popatrzcie na dobrych graczy, czy oni piszą ciągle że mają noobow w teamie i nie potrafia wyjsc z silvera?... Poprostu jesli nie umiesz wyjsc z srebra to jestes ch*jowy i tłumaczenie że team bla bla bla to tylko smarowanie swojego ego. Peace :D

sygnae.jpg

Opublikowano

Mentalność polaczków xD Popatrzcie na dobrych graczy, czy oni piszą ciągle że mają noobow w teamie i nie potrafia wyjsc z silvera?... Poprostu jesli nie umiesz wyjsc z srebra to jestes ch*jowy i tłumaczenie że team bla bla bla to tylko smarowanie swojego ego. Peace :D

a czy ja jestem w silverze? :D i jestem c*****y? xD po prostu wiem ze jest duzo noobow i przez nich sie przegrywa gry. bo co masz zrobic jak grasz na midzie a enemy adc ma 10/0 a ty 1/0 hmm? :D

Opublikowano

Postanowiłem zrobić z tego poradnik http://www.mpcforum.pl/topic/1292173-nie-potrafisz-wyjsc-z-swojej-ligi-twoj-team-ciagle-feedujeafkuje-koniecznie-to-przeczytaj/#entry11033799 . Jeszcze nie skończony ale i tak warto poczytać ;p

A jeśli przeciwny ADC ma 10/0 to oznacza to że ty też zawiniłeś, bo czemu by nie pomóć skromnym gankiem na bocie zanim dojdzie do takiej przewagi? :)

sygnae.jpg

Opublikowano

Po pierwsze to musisz zadać sobie pytanie czy zasługujesz na wyższą dywizje i czy wbijesz nią w miesiąc. Jeżeli nie to nie graj w ogóle ranków, to nie ma sensu, ja wbiłem pewną dywizje 5 i już nie gram bo nie wbije lepszej tylko gram co 28dni żeby nie spaść. Jeżeli jesteś w danej dywizji 3 lub wyżej możesz spróbować. Soną można carrować jakiś czas temu top 1 challenger to byłsupport grał trashem i soną :)

Opublikowano

UP oj uwierz że z, silvera "1" 0 pkt. do gold 5 wyszedłem bez żadnego losa ale,

grając teraz w goldzie to aż mnie ździewko chapło że, tutaj w tej dywyzji grają jeszcze gorsze barany.

W silver to jeszcze starali  nie ginąć, a w gold 10 minuta co niektórzy po 45 farmy, czasem tak mam że w 12 minucie jest 1/10 w czym to jest mój frag.

Wbiłem 90 LP w G5, cięzko było, po czym chyba kur.... następnie dostałem tak zbaraniałych graczy że, lose streak do 0 i potem 20 LP wbije i jest dobrze, a następne znowu powtórka z rozrywki do 0 i na razie jakoś tak się bujam na granicy.

Opublikowano

UP myślisz, że dlaczego w goldzie trafiają sie warzywa? bo to dywzija wlasnie dla takich osob :P Widzisz, może nie powinieneś szukać winy po czyjejś stronie, lecz po swojej :)

Polecam i pozdrawiam, Piotr Fronczewski.

Trafiaja sietam warzywa (Gold 5) bo pewnie jacyś nowi gracze na farcie wygrali 10/10 i ich do golda wyjebało i potem płacz ze adc ma 30 farmy w 40 minucie

Opublikowano

Jak jestes z brazu - jasne

silvera - jak dobrze ci idzie to czemu nie ( wiecej wygrywasz lub rowno ) 

gold - tym bardziej i tak nie spadniesz :P

I to chyba na tyle bo wadpie, ze jest w wyzszej dywizji niz te co wymienilem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...